Mijn Drijfveer

“Vanaf het moment dat zij met haar benen bij de schopschijf kon, heeft de in Dordrecht werkzame keramiste Karin Dolman zich aan het kunstzinnig vormen van klei gewijd”

Tijdens haar maatschappelijke carrière als klassiek altvioliste bleef de lokroep van de klei echter in Karin’s hoofd rondzingen. Zij besloot zich ook met haar tweede passie op professioneel niveau bezig te gaan houden. De internationaal werkende keramisten Joop Crompvoets en Niek Hoogland brachten Karin’s draai en decoratie technieken op een hoger niveau. Na vele jaren van noeste arbeid en enthousiaste  steun van vele ervaren keramisten, besloot Karin in Dordrecht een pottenbakkersatelier te starten; Atelier Hof 3.

Atelier Hof 3 refereert aan de unieke locatie van de pottenbakkerij in het middeleeuwse  Augustijner klooster van Dordrecht, waar Karin Dolman zich sinds 2015 wijdt aan het kunstzinnige ambacht van keramist.

“Voor Karin Dolman blijken keramiek en muziek passies die elkaar de ruimte laten in de dynamiek van een creatieve geest”